top of page
Search

Projekat ,,Djeca zajedno: učenjem o sebi kreiramo našu budućnost“

Projekat ,,Djeca zajedno: učenjem o sebi kreiramo našu budućnost“ realizuje NVO „Monte Lingva“ u saradnji sa Fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a učestvovale su osnovne škole iz Tivta, Tuzi, Rožaja i Berana.


U OŠ ,,Drago Milović“ projekat su koordinisale nastavnice Likovne kulture i Maternjeg jezika – Hana Mirkov i Marina Gotesgreber.
Za Radio Tivat više o radionici rekla je Ana Janković predstavnica NVO ,,Monte Lingva“:

,,Cilj je da djeca upoznaju svoju kultrunu baštinu, svoj kraj i da što više iskustva i znanja o njemu steknu, a kroz to razviju poštovanje i toleranciju prema kulturnim baštinama drugih naroda u Crnoj Gori. Zamišljeno je da znanjem o sebi i udubljivanjem u ono što je naše, što nam je najbliže, širimo svoju svijest i saznajmo i o drugima. Ovaj projekat je zasnovan na vrijednostima multikulturalnosti, toleranicije i poštovanja. U sklopu njega djeca su radila literarne i likovne radove i na taj način izražavala svoju kulturnu baštinu, a mnogi su povezivali i kulturne baštine različitih naroda. Za sada imamo lijepa iskustva i mislimo da su djeca dala najveći doprinos ovom projektu njihovom kreativnošću, a veliku zahvalnost dugujemo i nastavnicima koji su ih koordinisali i pomogli da izrade svoje ideje.“


Izvor: Radio Tivat

JU OŠ "Drago Milović"

prozirni.png
bottom of page