top of page
Search

Nagrađeni najbolji učenici

Updated: Jun 9, 2022

06. 6. 2022. Na prigodnoj svečanosti u holu Osnovne škole „Drago Milović“ najuspješnijim učenicima završnog razreda su uručene diplome Luča, kao i pohvale za odličan uspjeh tokom osnovnog školovanja.

Dobitnici diplome Luča su učenici: Filip Pajović, Ognjen Kovačević, Milana Bukarica, Milica Jevrić, Mirko Milinović, Jelena Krivokapić, Petar Gajić, Teodora Stojković, Petra Kovačević, Matija Eraković, Marko Telesmanić, Uroš Vuksanović, Đorđe Gilić, Teodora Komnenović, Milica Stanković, Ramona Vrcan, Valentina Vrcan, Ivana Živić,Jovana Plamenac, Lazar Aleksić i Nikola Korsić.

Nagrađeni učenici za odličan uspjeh u svim razredima osnovne škole su: Sara Vučetić, Maša Strahinja, Mario Petrović, Julija Barba, Miloš Laketić, Anja Jarić, Ana Jočić, Jovana Plamenac, Nikolina Čelanović, daniel Pean, Nikola radovanović, Lara Vujović, Martin Ivović, Rena Sadykhova, Sara Reberšak, Katarina Radulović, Ana Samardžić, Svetlana Golić, Antonia Vidović, Ksenija Zečević, Teodora Babić, Filip Bulatović, Lara Brinić, Adrian Gebauer, Aleksa Janković, Matija Jovanović, Mojaš Kašćelan, Pavla Petrovići Miloš Radović.

Posebno priznanje za đaka generacije dodijeljeno je Nikoli Korsiću, učeniku odjeljenja IX-7.

Nagrade i priznanja zaslužili su učenici koji su ove školske godine bili uspješni na državnim i međunarodnim takmičenjima:

Nikola Korsić je osvojio prvo mjesto na međunarodnom takmičenju iz matematike „Kengur bez granica“ u Podgorici, kao i četvrto mjesto na Državnom takmičenju iz engleskog jezika;

Lazar Aleksić je osvojio prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju iz informatike u Boru;

Matija Jovanović osvojio je sedmo mjesto na Državnom takmičenju iz engleskog jezika;

Danica Nešić osvojila je drugo mjesto na Državnom takmičenju iz francuskog jezika.

Elena Ćetković je zaslužila posebno priznanje, jer nije imala nijedan izostanak u toku nastavne godine.

Martina Brkan i Miloš Laketić su dobili plakete za istraživački postupak u okviru kampanje „Mladi ekoreporteri“.

Milica Rančić je osvojila četvrto mjesto na Državnom takmičenju iz italijanskog jezika;

Vuk Samardžić osvojio je treće mjesto iz biologije na Olimpijadi znanja u Podgorici.

Nagrade za sportska dostignuća osvojili su: Mina Perović za treće mjesto u trčanju na 300 m, na Državnom takmičenju iz atletike i Đorđe Kralj koji je trčao bosonog na Školskom krosu.

Nagrade za ostvareni uspjeh na likovnim konkursina dobili su:

Mia Krbanjević za prvo mjesto na konkursu povodom Svjetskog dana za borbu protiv raka i Mia Banović za pohvalu na istom konkursu;

Nikolina Višić za drugo mjesto, a Ana Gomenjuk za treće mjesto na konkursu na temu borbe protiv trgovine ljudima.

Pohvaljeni su učenici koji su ostvarili uspjeh na Opštinskom takmičenju recitatora: Una Gotesgreber i Una Korsić, za osvojeno drugo mjesto u svojoj kategoriji, i Sara Petković za osvojeno treće mjesto.
JU OŠ "Drago Milović"

prozirni.png
bottom of page