top of page
Search

"Kengur bez granica"

Međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica“ održano je 9. aprila 2022. godine po drugi put u Crnoj Gori. Učestvovalo je 1008 takmičara iz cijele Crne Gore u osam gradova: Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima, Kolašinu, Baru, Ulcinju i Kotoru. Ovo je takmičenje na kojem djeca i mladi iz osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori rješavaju logičke izazove sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta. Kengur bez granica je međunarodna asocijacija osnovana u Francuskoj od strane ljubitelja matematike iz cijelog svijeta sa ciljem da se popularizuje matematika. Cilj takmičenja je i povećanje interesovanja za matematiku, kao i stepen logičkog i kombinatornog razmišljanja, razumijevanja tekstova i primjene stečenog matematičkog znanja. Takmičenje se održava od devedesetih godina prošlog vijeka i veoma je popularno u svijetu, uključujući i sve zemlje u našem regionu. U Hrvatskoj se održava od 2008. godine, a u Srbiji od 2005. godine. U Crnoj Gori je 2021. godine održano pilot takmičenje. Od ove godine učenici naših osnovnih i srednjih škola imaju priliku da rješavaju iste zadatke zajedno sa oko 6 000 000 vršnjaka iz oko 90 zemalja širom svijeta, sa svih kontinenata.


Više informacija možete naći na njihovom zvaničnom sajtu www.igramiranje.me.


Na ovom takmičenju je učestvovao i učenik odjeljenja IX-7 naše škole, Nikola Korsić, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji Kadet za deveti razred, sa osvojenih 83 bodova od mogućih 120. Čestitamo Nikoli na postignutom odličnom uspjehu!


Svečana dodjela medalja najboljim takmičarima na međunarodnom takmičenju „Kengur bez granica“ 2022. za osvojene jedno od tri mjesta održano je 11.maja 2022.godine na Univerzitetu Donja Gorica. Na dodjeli nagrada bio je i učenik devetog razreda naše škole Nikola Korsić koji je u kategoriji Kadet za deveti razred osvojio deveto mjesto. Još jednom čestitamo Nikoli koji je postigao odličan rezultat.
JU OŠ "Drago Milović"

prozirni.png
bottom of page