top of page
Search

Izložba najboljih likovnih radova sa 21. nagradnog Konkursa za likovne i literarne radove

Izložba je organizovana povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima, koji se ove godine proslavlja na temu: „Duvan: prijetnja za našu životnu sredinu”


Povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica priredilo je izložbu najboljih likovnih radova sa 21. nagradnog Konkursa za likovne i literarne radove organizovanog za učenike od IV do IX razreda osnovnih škola sa teritorije Crne Gore.

Tema tradicionalnog konkursa za likovne i literarne radove je bila jedinstvena „Zdravlje je bez duvana”, a povod raspisivanja Konkursa je obilježavanje Svjetskog dana bez duvanskog dima, koji se ove godine proslavlja na temu: „Duvan: prijetnja za našu životnu sredinu” – („Tobacco’s threat to our environment”) koju je odredila Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) još u januaru i aktuelna je tokom cijele godine.

Izložbu je u Holu KIC-a „Budo Tomović” u Podgorici otvorila i nagrade najboljima (za prva mjesta u obe konkurencije sedmodnevni boravak na Veruši, za druga i treća mjesta i pohvale za nagrađene učenike/ce i škole monografije u izdanju CANU i Agencije za zaštitu životne sredine, kao i muzičke CD-e sa Festivala Naša radost) uručila sekretarka za kulturu i sport SO Podgorica gđa Ana Medigović.

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: docent mr Marija Kapisoda, akademska grafičarka, docent dr Ivana Radovanović, akademska skulptorka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove na Konkursa, pa je tako prvu nagradu dobila Mia Krbanjević, učenica sedmog razreda OŠ „Drago Milović” iz Tivta, dok su drugu nagradu podijelili Anja Lekić, učenica sedmog razreda OŠ „Oktoih” iz Podgorice i Stefan Radaković, učenik šestog razreda OŠ „Kekec” iz Sutomora. Treću nagradu ravnopravno dijele dva učenika romske nacionalnosti iz OŠ „Radomir Mitrović” iz Berana, Turkijan Sahiti, učenik šestog i Ferijan Dibrani, učenik sedmog razreda.

Pohvale su dobili: Mia Banović, učenica sedmog razreda OŠ „Drago Milović” iz Tivta, Ivana Radonjić, učenica petog razreda OŠ „Vuko Jovović” iz Danilovgrada, Mirzina Amalija, učenica devetog razreda OŠ „Milan Vuković” iz Herceg Novog, Mija Sisojeva, učenica osmog razreda OŠ „Kekec” iz Sutomora, Jovana Marković, učenica šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Podgorice i Helena Popović, učenica sedmog razreda OŠ „Štampar Makarije” iz Podgorice.
JU OŠ "Drago Milović"

prozirni.png
bottom of page